Fetească Neagră – Bacanta

Posted on Locație 3min citire

un roșu cu personalitate de la Crama Gîrboiu

Acum câțiva ani, am rămas fără permis, acela a fost momentul în care la invitația unor prieteni, pentru prima dată am ajuns la un târg de vinuri. Toate bune până aici, însă neștiind să beau, căci bine, bei, dar trebuie să știi să bei, m-am făcut chisăliță. Am amestecat rose-uri cu albe, cu roșii, apoi am încercat și ceva bule și corpul meu a refuzat să mă mai asculte și m-a dus către casă în cel mai scurt timp 🙂

A doua zi, am revenit cu forțe proaspete, și cu niște minime sfaturi primite: primul și cel mai valoros, mănâncă bine înainte să mergi la o degustare și ar fi bine ceva gras, pe timpul degustării ciugulește neutralizatori (că așa se numesc) brânzeturi și diverse sortimente de pâine, consumă apă între și începe cu albe, apoi rose-uri și la final roșii, eventual spirtoase dacă te mai țin balamalele.

Și uite așa, de vreo 5-6 ani, pot spune că am descoperit vinul, niciodată nu e prea târziu 😊, merg la diverse evenimente și povestesc vinul din perspectiva mea, a omului care iubește vinul. Nu sunt expert, nu am școli, am doar un nas bun, niște papile pretențioase și iubesc mult poveștile pe care doar vinul le scoate la suprafață.

Caut să găsesc ce îmi place la un vin, ce mă face să îmi aduc aminte de el. Știu câtă muncă este în spatele fiecărui pahar de vin iar pentru asta, mă înclin în fața oamenilor ”care fac vin”. Dacă nu ați vizitat până acum o cramă, vă recomand să nu mai stați pe gânduri, este o experiență care merită, fie că alegi să mergi într-un tur organizat sau mergi de capul tău, fă-o că îti va placea cu siguranță.

În seara asta am să povestesc despre un vin românesc, o Fetească Neagră – Bacanta din 2016, de la Crama Gîrboiu. Feteasca Neagră este unul dintre soiurile mele preferate, pentru că are ceva aparte, o tipicitate în gust greu de păcălit. Ceea ce am acum în pahar, este un roșu cu multă personalitate, cu o culoare superbă, cu un nas plăcut iar cele 15.5% procente de alcool sunt foarte bine așezate în corpul vinului.

Știți genul ăla de vin pe care îl ai în pahar și duci mereu paharul la nas? Ei cam așa este Bacanta asta, tot duc paharul la nas, închid ochii și tot inspir din pahar aromele. Un vin echilibrat, taninos atât cât trebuie, un pic astringent. Cu siguranță ar fi trebuit să îl las un pic mai mult să respire, nu știu dar nu am mai avut răbdare, recunosc 🙂

Avem un post-gust lung, la un vin care vine cu toate ingredientele necesare ca să îl încercați. Vă recomand cu mare drag această Fetească. În funcție de unde îl achizitonați, prețul variază între 80-90 lei. 

Cât mi-a luat să tot degust, să scriu și articolul, vinul s-a mai deschis în pahar și apropo, îmi place la nebunie să miros paharul de vin după ce nu mai este vin în el. Cert este că acest vin, are nevoie de puțin timp, și apropo, un vin bun, băut și în paharul potrivit, are toate șansele să te facă să revii la el. Gata, mă întorc la paharul meu cu Fetească Neagră – Bacanta de la Crama Girboiu .

Dragilor, bucurați-vă de fiecare zi, meritați … și dacă o faceți și cu un pahar bun de vin, este perfect .

XOXO
signature

Abonează-te!

Abonează-te și rămâi la curent cu ultimele noutăți!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

Posted on
În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

Posted on
Hydra – Insula magică a Greciei

Hydra – Insula magică a Greciei

Posted on
Previous
Nu e prea târziu să FIM
Fetească Neagră – Bacanta