5 lucruri pe care am învățat să le investesc în mine odată cu vârsta

Posted on Locație 6min citire

  Spun mereu că suntem atât de prinși cu de toate, dar nu ”cu ale noastre” cum am fi tentați să spunem. V-ați gândit vreodată ce înseamnă acest ”ale noastre”? Da, ale noastre treburi – cumpărături, plăți ale facturilor, ale noastre îndatoriri față de societate, de familie, jobul, ale noastre îndatoriri casnice, spălat, gătit, călcat, făcut curat, crescut copii… nu le-am ales, astea fac parte din secțiunea aia care nu ne place dar există cu Trebuie!

Am realizat că acest ”ale noastre” ni l-am însușit ca să ne fie mai ușor, să facem aceste joburi multiple, mai ușor de acceptat. Și le tot acceptăm, până la un moment când realizezi că nu mai știi cine ești TU, care e drumul TĂU, unde ești TU poziționat între toate aceste ”ale noastre”

Cu cât au trecut anii, mai ales după 40, am simțit că avem o clepsidră care s-a întors și nisipul se scurge și o face al naibii de repede. Nu îmi dau seama, când am ajuns la 45 de ani? Și eu unde eram când anii mei treceau?

Aaa, da știu, eram prea implicată ”în ale noastre”. Am avut grijă de tot și toate, dar mai puțin de mine, căci ”nu aveam timp”. Vă regăsiți în acest ”nu am timp”?? Îl rosteam mereu și eu până într-o zi când m-am luat de mine, m-am scuturat și mi-am zis gata, ajunge!

De atunci, eu nu am mai spus ”nu am timp”.

Am ales să am timp pentru mine, pentru sufletul meu, căci nimeni și nimic nu stă în loc pentru mine. Oricât de cinic ar suna, draga mea sau dragul meu care citești aceste rânduri, dacă mâine ai muri, absolut TOTUL se va mișca în continuare! Este o temă la care te rog să reflectezi, este cel mai rece duș pe care ni-l putem lua, căci doar așa ne vom trezi!

Când am avut acestă conștientizare, am început să investesc în mine, ca să îmi bucur sufetul.

Și iată 5 lucruri esențiale pe care am învățat să le investesc în mine o dată cu vârsta:

  • ALEGERI Am cernut oamenii toxici din viața mea, un proces deloc ușor, dar Doamne cât de relevant pentru sănătatea mea mintală și sufletească. Acordăm circumstanțe atenuante oamenilor, le dăm șanse chiar dacă ne rănesc. Noi permitem. Le acordăm cea mai scumpă resursă, TIMPUL nostru. Am cernut situații care mă consumau, am renunțat la joburi sau diverse oportunități pentru că îmi dădeam seama că erau toxice și că mă mâncau de vie pe interior. Această cernere a dus la următorul lucru învățat și câștigat.
  • TIMP Mi-am câștigat timpul meu. Mi-am acordat timp, ca să iert, să iubesc, să citesc, să îmi beau cafeaua în liniște, timp să stau eu cu mine, să mă ordonez, să mă ghidez și să mă apreciez. Mi-am câștigat timp ca să mă rog, să meditez, să fac diverse cursuri pe care mi le doream, să dansez, să mă bucur de un răsărit de soare, să mă întind pe iarbă și să privesc cerul. Timpul este singura resursă care nu poate fi cuantificabilă, se scurge și este ireversibil. Aceasta conștientizare, a dus la următorul lucru învățat.
  • SĂNĂTATE și grijă pentru corpul meu. Căci orice om care alege să își pună sănătatea pe primul loc, care vrea o ” Men sana in corpore sano” devine atent cu alimentația, cu mișcarea, cu gândirea și mai ales, cum alege să lase să fie afectat de ceea ce se întâmplă în jur. Am început să îmi respect orele de masă, să îmi stabilesc programul zilnic în funcție de asta. Am acordat mai multă atenție unei alimentații echilibrate care corelată cu activitățile fizice, m-au ajutat ca la 45 de ani să am un corp în care să mă simt bine și să mă bucure când mă uit în oglindă. Am ales să acord atenție îngrijirii părului și pielii, am ales să îmi pese de mine, că dacă mie nu, atunci cui?
  • CĂLĂTORIILE – sunt cred că cea mai bună investiție pe care cineva o poate face în el. Îmi place să experimentez, să cunosc oameni, culturi, medii, să îi văd și să îi descopăr, cum trăiesc , ce mănâncă, cum simt. Îmi place să descopăr energia locurilor în care merg. Sunt locuri în care revin de mai multe ori, locuri de care îmi e dor însă îmi e greu să revin, cel puțin pentru moment, căci sunt în zone îndepărtate ale Globului nostru Pământesc. Am multe destinații pe listă și sper ca pașii să mă poarte într-un viitor apropiat, în liniște și armonie, pe meleaguri cu oameni noi . Ador Italia, este țara de care pur și simplu nu mă plictisesc, și am să postez câteva povești din Sicilia, din Toscana cu superba Florența, unde am mers de 6 ori. Pe mine călătoriile mă încarcă într-un mod aparte, fie că aleg ca destinație un loc de la noi sau un loc din afara țării, simpla pregătire a bagajului îți dă o stare de bine, căci este implicată direct serotonina. Cu cât trăim mai multe emoții pozitive, cu atât mai des se produce serotonina, unul dintre hormonii fericirii și plăcerii.
  • ACCEPTAREA – nu este cel din urmă lucru pe care l-am învățat dar cuprinde atât de multe. Am acceptat că nu pot fi pe placul tuturor și că cel mai important este să mă plac eu. Am acceptat că gura lumii nu o astupă nici pământul și că ceea ce gândesc sau spun alții despre mine, nu este despre mine, nu este treaba mea, căci cine arată cu degetul, mai are încă 3 îndreptate către el.

Drumul meu este UNIC și este doar al meu. Ne naștem singuri și murim singuri, dar între cele 2 puncte, noi alegem pe cine avem alături.

Am acceptat că unii oameni pot doar atât cât pot, am acceptat că sunt OM și că sunt supusă greșelii. Am acceptat că unii oameni ne sunt alături doar atât timp cât este necesar, unii mai mult, unii mai puțin, unii ne sunt alături până la final. Am acceptat că fără toate cele de mai sus, nu pot să fiu BINE, că a te decide și a alege să îți fie bine, nu este egoism, este respect și iubire de SINE, căci suntem AICI pentru noi, să creștem, să evoluăm, să ne ridicăm vibrația, să facem BINE și să fim OAMENI BUNI. Am acceptat că sunt singura persoană responsabilă de ceea ce simt și cum simt.

Am acceptat că fără să mă detașez, nu voi putea crește, am acceptat că fără iubire nu pot înflori, că fără iertare nu voi putea merge mai departe.

Am învățat multe până la 45 de ani, căci viața m-a purtat prin diverse experiente fără de care nu aș fi fost astăzi omul care sunt, om cu care și de care nu îmi este rușine. Am învățat că fără mine, nu voi reuși.

Mulțumesc și sunt recunoscătoare pentru TOT, așa cum a fost și pentru TOT ce va să vie. Știu clar, că va ține DOAR de mine, să aleg cum voi lăsa să mă afecteze trecutul, prezentul și viitorul.

Bucurați-vă de fiecare zi dragilor, meritați. Am venit AICI toți cu Lumina în noi, trebuie doar să o lăsăm să se manifeste.

XOXO
signature

Abonează-te!

Abonează-te și rămâi la curent cu ultimele noutăți!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comments
În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

Posted on
Hydra – Insula magică a Greciei

Hydra – Insula magică a Greciei

Posted on
Aranjament de plante verzi – idei practice

Aranjament de plante verzi – idei practice

Posted on
Previous
Fetească Neagră – Bacanta
5 lucruri pe care am învățat să le investesc în mine odată cu vârsta