Aranjament de plante verzi – idei practice

Posted on Locație 3min citire

 

Iubesc la nebunie plantele, florile, pomii, tot ce este natură. Cum nu pot fi în natură mereu căci viața tumultoasă a orașelor ne solicită atât de mult, încerc să aduc puțină natură la mine acasă. Și până am să vă povestesc de terasa mea, am să va povestesc ce poți face cu un buget decent, ca să îți creezi un pic de frumos în casă. Astăzi, am mers la Hornbach, căci din punctul meu de vedere, au poate cele mai potrivite plante pentru interior, cu un super raport calitate/preț. De la ei am luat toate ghivecelele cu plante, cu prețuri cuprinse între 17 lei și 35 lei, pământ de flori pentru interior.

 

Sfat: cereți detalii la personalul de la departamentul grădină (plante de interior), când nu sunteți siguri de ceva, asta ca să luați ceea ce trebuie. Doamnele de la Hornbach Balotești unde merg eu, sunt super amabile.

Am intrat apoi la Pepco unde am gasit aceste decorațiuni împletite, ca să nu le zic ghivece. Prețul unei bucăți – 75 lei, destul de convenabil pentru efectul pe care îl au.

Processed with VSCO with c6 preset
Processed with VSCO with c6 preset
Processed with VSCO with c6 preset
OPEN GALLERY

Sfat: aveți grijă să aveți la interiorul recipientului în care vreți să puneți flori,  un material impermeabil. Valabil cand vorbim de recipiente care nu sunt din ceramica/teracotă/plastic. Altfel, riscați ca apă să se scurgă prin pereții vasului sau să putrezească sau să ruginească, după caz, lucru pe care nu cred că vi-l doriți. În funcție de cât de mari sunt vasele, dacă au sau nu orificiu de scurgere, puteți pune pe fundul recipientelor un strat subțirel de pietriș mărunt amestecat cu nisip, pentru drenaj.

La modele pe care le-am luat astăzi și despre care vă povestesc, nu am pus strat suport, dar, voi avea mare grijă să pun apă puțină pentru a nu risca să îmi putrezească pământul și astfel să deteriorez și vasul și să pierd și plantele. De regulă, 1 dată pe an, le reîmprostătez pământul și le pun fertilizatori speciali de 2/3 ori pe an.

Eu vă povestesc cum îmi tratez eu plantele de interior și am plante și de ani zile. Extrem de important și să nu râdeți, eu vorbesc cu plantele mele, fie că sunt doar plante verzi sau cu flori. Le iubesc, le vorbesc, iar când plec de acasă în vacanță persoana care vine să le ude, știe că trebuie musai să le vorbească 🙂.

Tot ca un mic tips, am să vă mai recomand să puneți un vas cu apă unde aveți plantele, pentru a crea o minimă umiditate.

Revenind la cele 2 aranjamente pe care le-am realizat în seara aceasta avem pământul + plantele – 125 lei de la Hornbach,  iar recipientul/ghiveci – 75 lei de la Pepco. Practic, cu 200 lei mi-am creat o bucurie. Nu știu cum sunteți voi, dar eu când mă trezesc dimineața și trec prin casă și spun „bună dimineața” tuturor „fetelor” mele verzi, mai tinere sau mai puțin tinere, mă încarc efectiv de energie bună. Cel mai bun mod de a îmi începe ziua este: cu cafeaua mea, cu muzica, cu o lumânare aprinsă și cu un gând de recunoștință trimis, iar apoi mă cufund pe canapea înconjurată de verde, de viață peste tot. Căci plantele dragilor sunt viață, de care cu mare drag am grijă în fiecare săptămână: udat, curățat și alintat 🙂.

Cam atât, cu puțin poți crea multă bucurie și stare de bine, sper să vă fie de folos și să vă inspire și pe voi.

Bucurați-vă sufletul cu lucuri mici poate, dar care aduc atâta stare de bine.

XOXO
signature

Abonează-te!

Abonează-te și rămâi la curent cu ultimele noutăți!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

Posted on
Hydra – Insula magică a Greciei

Hydra – Insula magică a Greciei

Posted on
În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

Posted on
Previous
Așa și?
Aranjament de plante verzi – idei practice