Cum să aranjăm masa

Posted on Locație 3min citire

Fie că e doar pentru mine și omul meu, fie că suntem mai mulți care ne adunăm în jurul mesei, îmi place să pun masa. Nu mă înghesui și să o strâng :), dar la pus.. sunt prima și abia aștept. Făceam asta și când eram copil, căci ai mei primeau musafiri tot timpul, tata era mare iubitor de petreceri, și-l înțeleg, el era cu divertismentul, maică-mea cu munca 😁. Ce e drept, aia era adevărata socializare.

Apropo de motive de adunat, și noi ne găsim mereu motive să ne strângem să bem un pahar cu bule, să ascultăm muzică și să păpăm ceva bun, să jucăm canastă sau diverse jocuri, suntem campioni la motive de a ne vedea și tare bine facem.

Toți cei care ne-au trecut și ne trec pragul, știu că îi surprind mereu cu felul în care aranjez masa, cum le servesc cafeaua și de starea pe care o creez de fiecare dată. Îmi place să văd zâmbete pe fețele oamenilor și nu poate decât să mă bucure că, în această mare nebunie pe care o trăim, pot aduce o stare de bine celor dragi și mie implicit.

Astăzi este cu stare și cu marea mea dragoste – obiectele vechi. De ce? Pentru că au poveste, că sunt #altfel, că nu am întâlnit până acum, cel puțin eu, om câruia să nu îi placă să vadă o piesă frumoasă de ceramică sau de lemn, o veioză veche sau mai știu eu ce, de pe vremuri.

Colecționez sau cred că mai bine zis, adun piese de ceramică, albastre mai ales. Are ceva aparte albastrul ăsta, mă duce cu gândul la apă în primul rând cred, iar eu iubesc apa în toate formele ei și în toate anotimpurile.

Când timpul îmi permite, merg la Brașov, la târgul de vechituri, care are loc în mod normal, în fiecare weekend. Aleg să rămân peste noapte în Brașov ca să merg și a doua zi la târg și de ce nu, să mă bucur de oraș, să îmi salut prietenii de acolo, îmbinând astfel utilul cu plăcutul.

Am pregătit masa pentru micul dejun, care poate fi adaptat și pentru celelalte momente importante ale zilei, prânzul sau cina. Îmi place să combin noul cu vechi, cu rustic, cu ce consider eu că arată bine. Nu prea dau greș, zic eu, și asta pentru că moștenesc de la mama în special, acest simț al esteticului. Mama aranja masa când eram copil, și arăta superb, o ajutam și îmi plăcea teribil. O mai face și acum, dar nu mai are mereu aceiași stare, anii care s-au așternut, destui la număr, mai taie din entuziasm, dar am eu destul încă și duc mai departe „așezatul mesei”, devenit un ritual pentru mine :).

Am ales din dulap un set albastru vechi, compus din farfurie întinsă și farfurie mică, ceșcuțe de ceai/cafea cu farfurioară, ceainic, o vază mică albastră care poate fi folosită și pe post de suport pt furculițe și cuțite, un bol adânc în care puteți pune diverse: de la fructe și legume, friptură cu sos, mămăligă sau salate. Vaza de sticlă tot de la un târg este luată iar ca elemente noi, am suporturile pentru farfurii și pentru cești, de la Sinsay, servețele din pânză de la Jysk iar tacâmurile auriu mat, au fost luate de la Mobexpert.

Cu bani puțini sau mulți, poți așeza și decora masa în funcție de cât de „pe fugă” ești. Eu recunosc, îmi fac mereu timp pentru a aranja masa, efectiv îmi place. Probabil ca și la voi, în zilele de weekend, avem mai mult timp pentru a ne răsfăța și vă recomand să o faceți. De ce? Pentru că merităm!!

Pentru mine cu siguranță, nu există ca pe vremuri: pahare sau farfurii „de bune”, pentru musafiri, etc. Eu folosesc tot ce am, în funcție de stare. Eu sunt cel mai important musafir al meu, și am grijă să îmi facă plăcere de fiecare dată când mă așez la masă să mănânc sau doar mă odihnesc pe canapea și îmi savurez cafeaua dimineața. Stilul, ce e în trend și „la modă” este doar ceea ce îmi place mie, mă bucură și îmi creează un decor plăcut, chiar dacă pentru puțin timp, că na, așa e cu masa: pune-te masă, schimbă-te masă 🙂.

Dragilor, bucurați-vă de fiecare zi, cu lucruri din alea mici care vă fericesc sufletul. Am să revin și cu alte sugestii interesante și drăguțe de aranjat masa.

XOXO
signature

Abonează-te!

Abonează-te și rămâi la curent cu ultimele noutăți!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

Posted on
Hydra – Insula magică a Greciei

Hydra – Insula magică a Greciei

Posted on
În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

Posted on
Previous
Aranjament de plante verzi – idei practice
Cum să aranjăm masa