Primul – dar clar nu și ultimul

Posted on Locație 4min citire

Un vin care spune Povestea a 2 oameni pasionați de Vin….

….. 2 oameni care au pus pasiunea lor și au dat naștere acum doi ani, brandului și site-ului www.Desprevin.ro. Îi știu pe Marina și Alex de câțiva ani buni, i-am cunoscut și separat și împreună, împreună ca parteneri de viață și de business.

Hai să încep cu ziua de azi și cum din multitudinea de vinuri pe care le am, l-am ales primul pe Primul :).

Știți zilele alea grele? Nu grele că ai dat la târnăcop sau că ți-a venit rata la casă și n-ai bani în cont și nici că te-ai certat cu omu acasă, ci grea că au venit și te apasă chestii, gânduri, ai multe pe „to do”, ai griji pentru cei din jur, privești dincolo de curtea ta și vezi cam cum stau lucrurile „afară”, în fine, uneori oricât de optimist ești, te mai pui așa pe scaun și te gândești la tot în ansamblu. Ei bine, într-o zi din asta, acum pe seară, îmi zic: Aș bea un pahar cu vin roșu… și primul care mi-a venit în minte, a fost Primul, pe care îl am din Decembrie în casă.

Stau și scriu rândurile astea, mai iau câte o gură, mai bag nasul și inspir din pahar aromele, închid ochii și mă las pe spate în scaunul meu din birou… Și îmi place ce am în pahar, ador nasul, gustul post gustul, ador ce simt după ce am înghițit gura de vin, asta după ce am plimbat vinul prin gură și l-am mestecat. Da da, sunt vinuri pe care le mesteci, și uneori și plescăi așa ca tontul dupe ce le-ai savurat. Sună ciudat? Poate, dar fix asta fac eu cu vinurile care îmi plac mult și sunt convinsă că nu-s singura…

#privescaltfel

În pahar am un cupaj din 2 soiuri pe care le iubesc cel mai mult, Feteasca Neagră și Syrah, la care s-a adăugat un al 3-lea, un touch de greutate cu Cabernet Sauvignon baricat. Eu acum savurez vin din sticla cu nr 1224, dintr-o ediție de 6.000 de sticle. Un roșu bun bun, cu 14,8% procente de alcool, foarte bine încorporate în corpul vinului, din zona Vrancei, și mamă ce îmi place combinația asta de FN și Syrah, incitantă și în același timp așezată. Un vin care deși are 14,8%, este extrem de prietenos, unul dintre vinurile alea roșii care te fac să zici, pregătește-o și pe a doua. Cu atât mai aparte este vinul ăsta, căci e creat cu iubire și pentru iubire. A fost creat de Marina împreună cu echipa de la Crama Gârboiu, ca să îi placă lui Alex. Nu numai că i-a plăcut lui Alex, dar ne place și nouă, deopotrivă și femeilor și bărbaților, un real succes și cred că acum ar trebui să urmeze și un Al Doilea, creat de El pentru Ea :). Ce zici Alex?

Stau cu paharul gol și mă întreb dacă mai pun puțin?! E savuros, e bun și e vin din ăla de lumânare, de muzică, de lăsat gândurile deoparte și de planificat vacanțe… și care are loc și de planificat un copil… eu cu omul meu avem 4 împreună, ne este suficient zic…și rămânem pe vacanțe mood 🙂.

#privescaltfel

Am o curiozitate și rar mă întreb asta în legătură cu un vin, dar oare cum va fi peste 3 ani, și uite că Primul ăsta, mi-a stârnit curiozitatea asta. Motiv pentru care am să pun în „în bibliotecă” 2-3 sticle, să „le citesc” pest 3-4 ani, să vedem ce îmi vor spune atunci.

Felicitări dragilor pentru acest vin reușit, felicitări ambilor căci ea a avut inspirația iar el i-a fost o muză bună. Succes în tot ce faceți și faceți bine în formula asta, iar pentru cei care citesc acum aceste rânduri, vinul îl găsiți în Horeca, pe site-urile de specialitate și cu siguranță pe www.desprevin.ro, copilul celor 2 oameni faini de care mă bucur de fiecare dată când ne întâlnim.

Nu am să închei înainte de a spune, că eu povestesc vinul prin ochii și cu gustul omului care iubește vinul, care caută ce este frumos în vin, care respectă fiecare vin căci este o muncă titanică în spatele fiecărui pahar de vin pe care îl bem. Nu există vin prost sau bun, există VIN CARE NE PLACE. Nu sunt un expert în vin, nu am școli în această zona, nu am ales să studiez vinul, am ales în schimb să îl savurez, să îl descopăr și să îl povestesc mai departe pe acela care mie îmi place.

Primul, este unul dintre vinurile ce merită povestit și spus mai departe.

Gata, mă întorc să îmi savurez vinul pe care tocmai mi l-am turnat, dar nu înainte de a închide articolul, căci nu vreau să îmi fie afectate cuvintele în nici un fel :). Alegeți să vă bucurați sufletul cu lucruri din alea mici, o cafea, o lumânare, o muzică bună și musai un pahar de vin bun, bunul ăla care să vă placă vouă.

XOXO
signature

Abonează-te!

Abonează-te și rămâi la curent cu ultimele noutăți!

Ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

No Comments Yet.

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

În fiecare zi un produs românesc – Apa terapeutică Vâlcele

Posted on
Hydra – Insula magică a Greciei

Hydra – Insula magică a Greciei

Posted on
În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

În fiecare zi un produs românesc – apă Artesia

Posted on
Previous
Cum să aranjăm masa
Primul – dar clar nu și ultimul